Fotoalbum


Husbil i stället för sommarstuga
Under flera helger åkte vi runt i Roslagen, Uppland, för att titta på sommarsugor till salu. Det blev ett speciellt helgnöje. Vi drog iväg med termos och utflyktsmackor och tittade på massor av stugor. Vi fastnade för en speciell, men beslöt till slut att avstå och i stället prova på ett liv i husbil. 
Vi hyrde en och drog iväg med målet att åka runt Vänern. Första övernattningen skedde på en mindre camping invid Hjälmarens kust. Det var många saker som vi var ovana vid som till exempel att man måste lösa ett campingkort och laga mat på gasspis. Problem som hur och var man tömmer toaburken, fyller på vatten, diskar och mycket annat löstes. 
Andra dagen åkte vi till Lidköping och tog in på campingen invid Vänern. Nya problem att lösa var till exempel hur man tömmer spillvattentanken, vilken nyckel som går till dieseltanke och hur man pallar upp bilen för att få jämvikt. 
Vi rullade vidare och nya saker krävde lösningar, vi spelade golf på flera av banorna runt Vänern och i närheten av de valda campingplatserna. I Mariestad stod vi för övrigt på en speciell plats vid golfbanan och kunde använda de gemensamma utrymmena där som till exempel dusch och toa. 
Vi tyckte det var ganska ok att leva livet i en husbil. Vi hade allt vi behövde inom räckhåll och kunde bestämma var och när vi stannade för att lag mat, stannade för att turista, solbada eller bara vara. 
Bilen fungerade utmärkt men sängarna var inget vidare. Det fanns bara en bädd så vi "möblerade om" för att få det lite bekvämare och skulle vi skaffa en egen bil så var kravet att det skulle finnas två bäddar som var skilda åt, så kallade långbäddar, med en säng på vardera sidan om gången. 
En väldigt lyckad husbilsresa under en vecka.    

År 2011 gjorde vi vår första stora semesterresa med husbilen. Den varade i fyra veckor med första övernattning på campingen i Västerås. Därefter körde vi till Lidköping med hopp om att ta in på campingen nära Vänern, där vi varit tidigare när vi hyrde en husbil. Det var fullt så vi åkte vidare till en mindre ort norrut och fick en kalasplats ett 20-tal meter från Vänerns strand. 
Vi stannade ett par nätter och drog vidare mot Göteborg i ösregn, åkte snabbfärja över till Fredrikshamn i Danmark, fick en ställplats söder om staden med utsikt över Öresund. Träffade Lena och ?? som tipsade om Löcken på Jyllands västkust. En typisk sommarturistort med mängder av folk, butiker och näringsställen.
Drog vidare neråt kusten och tog in på en stor och trevlig camping.