Mat,målning och äggknackning

Årets påskfest hade vi på Annandag påsk, dagen innan Ann-Britt och jag åkte på firarresa, 75 år, till Aten i Grekland.

Med på festen i år var Alf o Ann-Britt, Christer o Ann, familjen Johan o Linda med Rasmus o Casper, familjen David o Sara med Liam o Lilly samt familjen Philip o Ida med Isak. Familjen Bjurelid med Martina, Martin, Cornelia och Emilia var inte med denna gång.

Vi inledde med en välkomstdrink, som för övrigt fick serveras på vår inglasade och solvarma balkong. Därefter blev det påsklunch på potatisgratäng och fårfiol/lammstek samt tårta o kaffe/te.

Efter det målade alla var sitt kokt ägg som skulle bedömmas. Som vanligt var det ett intensivt och engagerat konstnärsskap som visades upp. Och det var Rasmus som tog hem en överlägsen seger för bästa äggmålning, på delad andraplats kom Liam och David, med AIK-motiv förstås.  

Den traditionsenliga äggaknackningen tog sin början mellan de yngsta och även denna gång vann Rasmus efter hård strid av Liam och Casper.

Seniorknackningen blev en segdragen och oviss historia. Länge såg Linda och Ann ut att knipa de båda semifinalplatserna, men Philip dök upp och knep den ena platsen och han vann även slutligen de vuxnas kamp.

Finalen kom alltså att stå mellan Rasmus och Philip. Det blev till slut Rasmus som drog det längsta strået och krossade Philips ägg, Grattis!