Firarresa till Aten i Grekland

Dagen efter årets påskfirandet med 2 barn med respektive, 2 barnbarn med respektive, de två yngsta barnbarnen  samt 3 barnbarnsbarn åkte Ann-Britt och jag på 75-årsfirande till Aten där Ann-Britts brorsdotter Maria och hennes man Marcus bor med dottern Lilli. 

Vi bodde i ett jättebra hotellrum på 5:e våningen med fantastisk utsikt över delar av Aten.

Första dagen bjöds vi på en utsökt middag hos Maria och Marcus.  

Andra dagen åkte vi ut till havet i strålande solsken och åt en födelsedagslunch med mousserande vin. På kvällen åt vi en utsökt middag på en takrestaurang med utsikt över ett upplyst Akropolis, sååå.. läckert. Middagen bestod av en trilogi av lax, grillad lax och en "firarbakelse" med ett ljus i. 

Tredje dagen besökte vi Akropolis, gamla stan och en trevlig grekisk restaurang där vi bland annat åt en inbakad kyckling med fetaost.

På kvällen bar det iväg till en mysig liten jazzklubb som var inrymd i ett stort museum. En pianist, en trumpetare och en sångerska underhöll på ett utmärkt sätt med både gamla och nya jazzlåtar. Det som även imponerade var servitrisens sätt att hantera brickor fulla med fyllda glas och porslin.   

Sista dagen ägnade vi åt en långpromenad genom Aten med bland annat besök på den första OS-arenan från 1896, som är helt gjord i marmor. Här tävlade för övrigt den ende svenske deltagaren i detta första OS, Henrik Sjöberg från Uppala. Han tävlade bland annat i diskus, längdhopp och sprang 100 meter. Dagen avslutades med mat igen hos Maria o Marcus - en utsökt helstekt fisk,sea bass, havsaborre, snarlik siken men godare.

Hemresedagen ägnades också åt en långpromenad i Atens centala delar.